Illustration

Гороховий суп зі свининою

Ідеальне поєднання гороху та м'яса

Інгрідієнти :Свинячі реберця - 350 г;Сухий горох - 300 г;Корінь селери - 1 шт;Корінь петрушки - 1 шт;Морква - 1 шт;Ріпчаста цибуля - 1 шт;Картоплина - 3 шт;Лавровий лист - 3 шт;Олія - 2 ст. л. ;Вода - 3 л;Сіль та перець до смаку.

  • Більше

    1. Заздалегідь висипте у миску 300 г сухого гороху та залийте водою. Залиште замочуватися на 2 години. Можна зробити це звечора та залишити горох замочуватися на ніч.
    2. Поріжте 350 г свинячих реберець на порційні шматочки. Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії та обсмажте реберця з усіх боків до утворення золотавої скоринки. Якщо ребра доволі жирні, олію можна не додавати. У велику каструлю влийте 3 л води та додайте дрібку солі, поставте на вогонь. Коли вода закипить, вкиньте у каструлю обсмажені реберця.
    3. З гороху злийте воду і висипте його у каструлю до реберець. Варіть на середньому вогні 1 годину. Тим часом очистьте корінь петрушки, морквину, 50 г кореня селери, цибулину та 3 картоплини. Усі овочі, окрім картоплі, наріжте маленькими кубиками, картоплю – середніми.
    4. На ту саму пательню, на якій смажилися ребра, влийте 2 ст. л. олії, викладіть нарізані корінь петрушки, селеру, моркву та цибулю. Посоліть та поперчіть до смаку і смажте, доки овочі не стануть м’якими.
    5. Додайте у каструлю до ребер та гороху нарізану картоплю та обсмажені на пательні овочі. Вкиньте 3 лаврових листи, трохи посоліть та поперчіть. Варіть все разом ще 30 хвилин на невеликому вогні. З готового супу дістаньте лаврові листки та реберця. Перебийте суп занурювальним блендером до однорідної консистенції. Подавайте порційно зі шматочками ребер.
    6. З готового супу дістаньте лаврові листки та реберця. Перебийте суп занурювальним блендером до однорідної консистенції. Подавайте порційно зі шматочками ребер.
    Смачного! :)

Made with