Illustration

Гречаники "Традиційні"

Дещо оновлений рецепт такої рідної для нас страви :)

Інгредієнти для приготування гречаників :Курячий фарш - 300 г;Гречка - 125 г;Сало - 50 г;Вода - 250 мл;Яйця - 2 шт;Сіль - ½ ч. л. ; Чорний мелений перець - 1/3 ч. л. ;Манна крупа (для панірування) - 3-4 ст. л. ;Соняшникова олія - 3-4 ст. л. ;
Для соусу :Томатна паста - 2-3 ст. л.;Вода - 200 мл ;Часник - 3-4 зубчики;½ гіркого перцю;Яблуко - 1 шт;Розчинна кава - 1 ч. л. ;1 дрібка цукру;1 дрібка солі.

  • Більше

    1. Залийте 125 г гречаної крупи 250 мл води, посоліть за смаком і варіть на середньому вогні протягом приблизно 15 хвилин.
    2. Порубайте ножем 50 г сала. Коли гречка охолоне, додайте до неї 300 г курячого фаршу і подрібнене сало. Трохи посоліть і поперчіть. Надайте основі для гречаників форму, як на котлети. Запаніруйте гречаники в манці (вам знадобиться приблизно 3-4 ст. л.).
    3. Застеліть деко пергаментом і змастіть соняшниковою олією. Викладіть гречаники і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
    4. Для томатного соусу натріть на крупній тертці 1 яблуко. Перекладіть на пательню разом з 2-3 ст. л. томатної пасти і 200 мл води.
    5. Наріжте тонкими слайсами ½ гіркого перцю і додайте в соус разом з 1 дрібкою цукру і 1 дрібкою солі. Тушкуйте 2-3 хвилини і додайте 1 ч. л. розчинної кави. Перемішайте соус і доведіть до потрібної консистенції.
    6. Подавайте готові гречаники разом з томатним соусом.
    Смачного! :)

Made with