Illustration

"Гуцульський секрет"

Секрет сили та довголіття людей, які живуть у горах !

Інгредієнти:Вершки - 500 мл;Кукурудзяна крупа - 200 г;Сіль за смаком ;бринза (краще овеча);Сало за смаком.

  • Більше

    1. Виливаємо вершки у каструлю, ставимо на помірний вогонь і доводимо до кипіння.
    2. Потроху додаємо кукурудзяну крупу, постійно помішуючи ложкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо дрібку солі і готуємо, помішуючи, допоки крупа не стане майже м’якою. Можливо, на цьому етапі знадобиться ще трохи вершків, оскільки каша має лишатися такої консистенції, як густа сметана .
    3. Залишивши каструлю на вогні, збиваємо ложкою кашу так інтенсивно, щоб на її поверхні виступило масло (другий варіант – зняти з вогню та розтирати до того ж моменту). Після чого викладаємо її на неглибоку тарілку.
    4. Швиденько нарізаємо сало і смажимо шкварки. Викладаємо їх на кашу, трохи поливши жиром.
    5.Бринзу ріжемо невеликими скибками чи кубиками і додаємо туди ж, але краще розкришуємо прямо на кашу, якщо дозволяє консистенція.
    Смачного! :)

Made with