Illustration

Полента з сиром

"Італійські Гуцули" поділились з нами чудовою запіканкою!

Інгрідієнти:Кукурудзяна крупа - 300 гВ'ялені томати - 8 штЧасник - 1 зубчикВершкове масло - 30 гСир - 185 гБазилік - 3 гілочкиВода - 600 млДо смаку сіль і перець.

  • Більше

    1. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. З'єднайте в сотейнику або невеликій каструлі 300 г кукурудзяної крупи і 600 мл води, додайте 1 зубчик часнику.
    2. Варіть на невеликому вогні 5-7 хвилин, поки полента не стане однорідною. При цьому не припиняйте помішувати її віничком або ложкою, інакше полента може пригоріти. Дістаньте зубчик часнику. Наріжте тонкими смужками 8 в'ялених томатів. Сир натріть на грубій тертці.
    3. Перекладіть сир з томатами в сотейник до поленти і акуратно перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Сир розтане і надасть страві ніжності. Форму для запікання змастіть 20 г м'якого вершкового масла і викладіть поленту з сиром і в'яленими томатами.
    4. Рівномірно розподіліть формою за допомогою ложки або лопатки. Для більш рум'яної скоринки змастіть зверху 10 г вершкового масла. Запікайте поленту в духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин.
    5. Готову страву прикрасьте зверху листочками базиліку.
    Смачного! :)

Made with