1. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. З'єднайте в сотейнику або невеликій каструлі 300 г кукурудзяної крупи і 600 мл води, додайте 1 зубчик часнику.
2. Варіть на невеликому вогні 5-7 хвилин, поки полента не стане однорідною. При цьому не припиняйте помішувати її віничком або ложкою, інакше полента може пригоріти. Дістаньте зубчик часнику. Наріжте тонкими смужками 8 в'ялених томатів. Сир натріть на грубій тертці.
3. Перекладіть сир з томатами в сотейник до поленти і акуратно перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Сир розтане і надасть страві ніжності. Форму для запікання змастіть 20 г м'якого вершкового масла і викладіть поленту з сиром і в'яленими томатами.
4. Рівномірно розподіліть формою за допомогою ложки або лопатки. Для більш рум'яної скоринки змастіть зверху 10 г вершкового масла. Запікайте поленту в духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин.
5. Готову страву прикрасьте зверху листочками базиліку.
Смачного! :)