Illustration

Манник з яблуками

Зробіть собі свято!

Інгрідієнти :Манна крупа - 400 г.Яблука - 2 шт.Кефір - 500 мл.Цукор - 160 г.Ванілін - 0,5 г.Розпушувач - 1 ч.л.Вершкове масло - 50-100 г.Сметана - 100 г.Цукрова пудра - 3 ст.л.

  • Більше

    1. У глибоку ємність слід влити кефір, всипати манну крупу, розмішати і дати манній крупі набрякнути, залишивши суміш на півгодини. Тим часом слід очистити яблука від шкірки і нарізати їх на тонкі пластини невеликого розміру.
    2. В набряклу манну суміш необхідно всипати розпушувач, а також ванілін, цукор і розмішати інгредієнти. Вершкове масло треба розігріти, потім остудити і влити в тісто. За консистенцією суміш повинна бути, як густа сметана. Якщо тісто дуже рідке, можна всипати небагато борошна.
    3. На дно змащеної маслом форми треба викласти половину тіста, далі - шар яблук і залити другою половиною тіста, розрівнявши його.
    4. Духовку треба попередньо розігріти, поставити туди манник і випікати при 180-ти градусах 40 хвилин.
    5. Манник повинен охолонути трохи і через хвилин 10 його можна виймати з форми. Потім змішуємо сметану з цукровою пудрою і намазуємо на поверхню пирога.
    Смачного! :)

Made with