Illustration

Рис "по-тайськи"

Якщо ви не їдете в Тайланд, то він їде до вас!

Інгрідієнти :Довгозернистий рис - 240 г;Куряче філе - 300 г;Яйця - 3 шт;Морква - 1 шт;Ріпчаста цибуля - 1 шт;Імбир - 1 шт;Перець чилі - 5 г;Часник - 2 зубчики;Соняшникова олія - 2 ст. л.;Вершкове масло - 20 г;Соєвий соус - 60 мл; ; Зелена цибуля - 1 стебло;Половина лимона;Кунжут - 7 г.

  • Більше

    1. Спершу потрібно відварити рис. Для цього візьміть сотейник, на дно вистеліть марлю, складену в чотири рази, висипте 240 г промитого рису і залийте 1,5 склянками води. Варіть 10 хвилин.
    2. Візьміть 300 г курячого філе та наріжте кубиками в 1 см. Одну ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Моркву очистіть і наріжте соломкою.
    3. Беріть 2 зубчики часнику, їх необхідно розчавити ножем і подрібнити, 2 см імбиру порізати слайсами, попередньо імбир очистити від шкірки, а 5 г перцю чилі дрібно порізати. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та 20 г вершкового масла, додайте цибулю, моркву, імбир і часник. Обсмажте до м'якості.
    4. Додайте на пательню до овочів порізане куряче філе. Обсмажте 7-8 хвилин. Тепер візьміть 3 яйця та додайте на пательню, ретельно помішуючи ложкою. Яйця повинні добре перемішатися з овочами. Додайте рис і 60 мл соєвого соусу. Готуйте ще 5 хвилин.
    5. Викладіть рис на тарілку, посипте кунжутом, порізаною зеленою цибулею та перцем чилі. Викладіть шматочки лимона.
    Смачного! :)

Made with