1. Візьміть 400 г яловичих ребер, добре вимийте й висушіть паперовим рушником. На деко з пергаментом викладіть ребра, одну ріпчасту цибулю та один часник. Овочі розріжте навпіл. Запікайте в духовці з температурою 220 градусів протягом 15-20 хвилин.
2. Потім ребра й цибулю з часником перекладіть в каструлю та залийте 3 л води. Варіть насичений бульйон на середньому вогні протягом 60-90 хвилин до готовності ребер. Другу цибулину наріжте середнім кубиком. Прожарте на пательні з 3-4 ст. л. соняшникової олії до прозорості протягом 1-2 хвилин.
3. Після додайте 300 г яловичого фаршу в пательню та підсмажте його при постійному помішуванні.
4. Переходьте до рису. Візьміть 100 г, промийте кілька разів під проточною водою та відправте в пательню до цибулі з фаршем. Введіть 2-3 ст. л. томатної пасти і ½ перцю чилі, нарізаного слайсами. Додайте на пательню 2-3 ополоника гарячого бульйону з ребер. Протушкуйте отриману заправку під кришкою протягом 5-7 хвилин на тихому вогні.
5. Прийшов час спецій – додайте 1 ч. л. орегано, ½ ч. л. хмелі-сунелі, ½ ч. л. зіри і 2-3 ст. л. ткемалі. Бульйон із ребер з цибулею й часником процідіть. Цибулю та часник приберіть, вони нам більше не знадобляться.
6. Візьміть ребра та приберіть кісточки, наріжте їх невеликими шматочками по 3-4 см. Додайте м'ясо до супу. Візьміть 50 г волоських горіхів, дрібно порубайте та додайте в каструлю. Також додайте 1-2 лаврових листки.
7. Візьміть ½ головки часнику, очистіть і дрібно порубайте. Додайте часник у суп. Через хвилин 10-15 приберіть суп із вогню та дайте настоятися 20-30 хвилин, щоб він наситився ароматами.
Смачного! :)