Illustration

Ліниві голубці

Після порції цих голубців вам вже буде не до праці :)

Рис - 125 г;Вода - 250 г;Цибуля - 1 шт;Морква - 1 шт; Вершкове масло - 50-70 г;½ качана білокачанної капусти (маленької);Фарш телячий або асорті - 500 г;Коріандр мелений - ½ ч. л. ;Томати (у власному соку) - 400 г;Сметана - 200 г;Соняшникова олія - 2-3 ст. л.;Сіль та перець до смаку.

  • Більше

    1. Приготування починаємо з підготовки рису. Добре промийте 125 г крупи і залийте її холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
    2. Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості та прозорості.
    3. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м'якості капусти протягом 5-7 хвилин. Цей маневр зробить майбутні голубці соковитими й ніжними. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
    4. У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до суміші ½ ч. л. меленого коріандру.
    5. Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці у формі продовгуватих котлет або іншої потрібної для вас конфігурації. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії та викладіть ліниві голубці в один шар. Постарайтеся міцно притискати один до одного, бо голубці будуть всмажуватися і відстань між ними природно збільшиться.
    6. Для соусу попередньо з'єднайте нарізані томати у власному соку (400 г) та 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте.
    Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
    Смачного! :)

Made with