1. Карамелізуйте грушу. Помийте плід та наріжте невеликими шматочками чи слайсами – як вам більш до вподоби. Розігрійте пательню, всипте 2 ст. л. цукру, зробіть невеликий вогонь та зачекайте, поки він розтопиться та почне набувати золотистого відтінку.
2. Викладіть шматочки груші, обсмажуйте не більше 1 хвилини, постійно помішуючи на середньому вогні, аби кожен шматочок закарамелізувався. Пильнуйте, аби цукор не почав горіти. У випадку з медом просто додайте його при обсмажуванні груші.
3. Відваріть вівсяну кашу. У сотейник всипте 100-150 г вівсяних пластівців, залийте 300 мл води та доведіть до кипіння, а потім додайте 300 мл молока 2,5%, дві дрібки меленого кардамону та цукор до смаку. Варіть на середньому вогні 2-3 хвилини.
4. Зніміть з вогню, додайте 20 г вершкового масла та дайте постояти 1-2 хвилини. Подавайте кашу з карамелізованою грушею та горіхами.
Смачного! :)